Za parkování na Hanáckém náměstí se začne platit

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Desetikorunu si od nového roku musí připravit řidiči, kteří budou parkovat na Hanáckém náměstí v Kroměříži. Platit přitom musí prostřednictvím parkovacích automatů nebo aplikace, platba přes SMS je přijde o něco dráž. Každá další hodina pak vyjde na 20 korun.

Pokud bude řidič platit parkovné prostřednictvím SMS, za 60 minut zaplatí 15 korun, za 90 minut 25 korun a za dvě hodiny parkování 35 korun. Autobusy budou prostřednictvím parkovacích automatů či aplikace platit hodinovou sazbu za první, druhou a třetí hodinu 100 korun, maximální poplatek za den je 300 korun. Při platbě SMS jsou opět poplatky vyšší. Za 60 minut činí 130 korun, za 120 minut 240 korun a za 180 minut 350 korun. Platit se bude od pondělí do pátku v době od 7:00 do 18:00 a v sobotu od 7:00 do 13:00.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Cena a provozní doba je u osobních vozidel stejná jako u parkovišť v Albertově ulici u nemocnice a u lékařského domu na náměstí Míru. Pro srovnání, v nedalekém parkovacím domě je 30 minut parkování zdarma a nad 30 minut parkování se platí deset korun za každých započatých 60 minut. S tím, že maximální denní platba za parkovné je v parkovacím domě 50 korun,“ uvedl místostarosta Karel Holík. Cena parkování pro autobusy je stejná jako na parkovišti pro autobusy v Chropyňské ulici.

Parkoviště na Hanáckém náměstí je nedaleko centra. Často tu tak nechávají vozidla lidé, kteří do Kroměříže jezdí za prací. „Úprava tohoto veřejného prostranství stála rozpočet velké peníze. Parkují na něm přitom většinou lidé z okolí. Peníze, které od nich město na parkovném vybere, budeme moci investovat ve prospěch obyvatel Kroměříže,“ dodal Holík.