Chytrý Festival IQ Play otevře hernu v Kolektivním domě

Foto: Milan Mikšík

ZLÍN – Vzdělávací hry a hračky opět potěší děti i dospělé. Festival IQ Play přinese chytrou zábavu do Kolektivního domu ve Zlíně a slibuje řadu novinek.

Sál Kolektivního domu se promění v hernu chytrých her a hraček. Největší část budou tvořit deskové a společenské hry velkých českých i zahraničních výrobců. Návštěvníci si vyzkouší i množství dřevěných, plastových a kovových hlavolamů včetně Ježka v kleci a Rubikovy kostky. Tradiční a známé stavebnice doplní designové kousky, které se v kamenných obchodech běžně neprodávají. Najdou se mezi nimi kuličkodráhy, skleněné mozaiky nebo netradiční dřevěné skládačky.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Festival IQ Play se vrací do Kolektivního domu, kde se před lety odehrál úplně první ročník akce. Od té doby, co se Festival stal putovním, se s ním setkávají děti na různých místech České republiky. „V dnešní přetechnizované době je velmi důležité, aby si děti uměly hrát s logickými hrami, deskovými společenskými hrami a stavebnicemi. Je skvělé, že děti spolu na této akci zažívají interakci, komunikaci s kamarády a zážitky při objevování nových zajímavých vzdělávacích her. Spoustu návštěvníků se například hlavolamů na Festivalu bojí a myslí si, že na to nemají buňky. Nevyzkoušet hlavolam by byla chyba. Je to totiž výborný relax, který doporučují psychologové,“ láká organizátorka Věra Stojar.

Akce se koná od 1. do 23. února denně od 8 do 17 hodin. Vstupné vyjde na 100 korun, rodinné pak na 300 korun. Organizátorem Festivalu IQ Play je spolek Inspirace Zlín, z. s.