Cizinec s 2,7 promile se vracel z diskotéky ve Zlíně. Zbořil plot a z místa ujel

Foto: Policie ČR

ZLÍN – Škodu za desetitisíce má na svědomí dvaadvacetiletý cizinec. Ten se ve svém Audi vracel v sobotu po deváté hodině večer z diskotéky ve Zlíně, přitom ale způsobil havárii a od nehody ujel.

Jelikož mladý muž požil velké množství alkoholu, jeho pozornost byla značně snížena. „Ve Zlíně – Loukách nezvládl projet zatáčkou a třikrát vyjel z komunikace, nakonec narazil do oplocení firmy, které poškodil. To ho nezastavilo, vycouval a pokračoval v jízdě, aby byl co nejrychleji doma,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poškozeného auta si všimli policisté a řidiče krátce po havárii zastavili. „Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu téměř tři promile alkoholu, nadýchal 2,74 promile. Policistům se přiznal, že při jízdě narazil do oplocení firmy, čehož velice litoval,“ uvedla Kozumplíková.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Havarovaný vůz zajistili a nařídili lékařské vyšetření kvůli zjištění přesného množství alkoholu v době nehody. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což cizinci hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel,“ dodala Kozumplíková. Celková škoda na autě a oplocení se vyšplhala na 60 tisíc korun.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR