Nedělní jízda dvou řidičů skončila ve vodě

Nehoda ve Velkých Karlovicích. Foto: HZS Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ – Do nemocnice vezli záchranáři v neděli dva řidiči, kteří ukončili jízdu havárií v potoce. Zpátky na silnici je museli vytahovat hasiči.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u nehody, ke které došlo ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. „Po příjezdu hasiči zjistili, že ve vozidle cestovala pouze řidička. Ta byla mokrá a prochladlá. Hasiči jí ihned poskytli tepelný komfort a posadili ji do vyhřátého zásahového vozidla,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Později ji záchranáři převezli do nemocnice na vyšetření.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z rozbitého auta neunikaly provozní kapaliny, hasiči přesto do koryta nainstalovali norné stěny. Velitel zásahu si vyžádal vyprošťovací automobil ze Zlína, který vůz vytáhl ven z koryta. Při manipulaci s rozbitým autem unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem.

Vyprošťovací automobil přišel vhod i v neděli odpoledne v Malenovicích. Řidič tu sjel mimo cestu, přerazil strom a poté se zadní částí auta zastavil v místním rybníku. „Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen sanitním vozem do krajské nemocnice,“ doplnila Javoříková.

Hasiči ze Zlína a Otrokovic provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. „Do vody okolo vozidla umístili sorpční hady, aby zamezili rozšíření provozních kapalin na hladinu rybníka. Poté s vyprošťovacím automobilem vytáhli rozbitý vůz zpět na cestu.  V době zásahu složek IZS byl provoz na komunikaci omezen,“ vylíčila Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda v Malenovicích. Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje