Opilec obtěžoval lidi na benzínce i v útulku, mladíci pod vlivem zas vzali popelnice útokem

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Chuť na alkohol nepřešla některé obyvatele a návštěvníky Zlína ani po silvestrovských oslavách. Hned v prvních dnech nového roku totiž museli místní strážníci řešit osoby, které v pití neznaly míru. Nyní o tom informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Na Nový rok před polednem vyjížděla hlídka z Jižních Svahů na tamní benzínku. „Zde se totiž nacházel podnapilý jednačtyřicetiletý muž z okresu Kroměříž, který se uložil na podlahu přímo mezi prodejními regály. Při svém nekoordinovaném pohybu směrem k zemi ještě stačil ohnout háčky na zboží,“ přiblížil Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci dotyčného probudili a vyrozuměli jeho přítelkyni, která si ho převzala. Jak se ale záhy ukázalo, nebylo to nadlouho.

O hodinu později byla jiná hlídka vyslána k útulku pro zatoulaná zvířata, kam se dotyčný pokusil dostat přes plot. „Strážníkům nejprve tvrdil, že si jde vyzvednout vlastního psa, poté, že si chce osvojit psa pro sebe, a nakonec vlastně pro svého syna. Protože podnapilý muž nedokázal v důsledku opilosti kontrolovat své chování, bylo o jeho dalším osudu rozhodnuto. Strážníci jej převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ vyprávěl Janík.

Opilá dívka se snažila schovat mezi paneláky

Po půlnoci 2. ledna pátrali strážníci i policisté po pohřešované nezletilé dívce. Na Jižních Svazích si přitom všimli osoby odpovídající popisu, která se snažila skrýt mezi bytovými domy. „Její snaha ale byla marná a hlídka městské policie zjistila, že se sice nejedná o pohřešovanou, ale jde o mladistvou ze Zlína, která je zjevně pod vlivem alkoholu. Jak prokázalo následné orientační vyšetření, hladina alkoholu v dechu dosahovala hodnoty téměř 1,6 promile,“sdělil Janík.

Protože podání alkoholu dítěti v takovém množství může být trestným činem, informovali strážníci kolegy z republikové policie. Ti si věc převzali k dalšímu šetření.

Podnapilí kluci se bavili vysypáváním popelnic

Konzumace alkoholických nápojů stála i za chováním dvou mladistvých hochů, kteří 2. ledna ve večerních hodinách v centru Zlína poškozovali přenosné dopravní značení a vysypávali nádoby na komunální odpad. „V okamžiku, kdy jejich dalšímu řádění učinily přítrž hlídky městské policie, bylo po hrdinství, a jak se dalo očekávat, ani jeden z nich nedokázal své chování vysvětlit. Strážníci je proto předali zákonným zástupcům a jejich protiprávní jednání bude mít dohru před správním orgánem,“ dodal Pavel Janík.

Foto: MP Zlín