Žárlivý agresor střílel na domnělého soka plynovou pistolí

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO – Dramatické chvíle si prožil čtyřiatřicetiletý muž z obce u Vizovic, který se stal terčem žárlivého expřítele. Nebylo to však poprvé, co se ocitl pod palbou stejného agresora.

Na muže včera odpoledne za jízdy střílel bývalý přítel jeho kamarádky. „Policisté pětatřicetiletého agresivního muže, který byl pravděpodobně pod vlivem drog, vypátrali, zadrželi a převezli do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Zbraň, která byla plynová, jak vyšlo najevo, zajistili pro účely trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tento incident však nebyl první, žárlivý expřítel po sokovi střílel už o silvestrovské noci. Tehdy měl také napadnout svou bývalou přítelkyni. „Ani jeden z účastníků tento incident policistům neoznámil. Učinili tak až včera, protože mají pocit, že se mužova agresivita stupňuje. Že se jedná o plynovou pistoli, samozřejmě nevěděli,“ vysvětlila Kozumplíková.

Útočník se po zadržení přiznal, že užil pervitin, test na drogy ale odmítl, stejně jako lékařské vyšetření. Svou vinu popřel. „Policistům tvrdil, že střílel pouze do vzduchu a na nikoho nemířil. Z provedeného prověřování ale vyplývá opak. Gumovým projektilem poškodil vozidlo a způsobil na něm škodu za sedm tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Agresivní muž má už tři záznamy za násilné trestné činy. Tentokrát mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

Foto: Policie ČR