Rožnov přemýšlí o odkoupení Společenského domu

Zdroj: prazdnedomy.cz

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Na svém únorovém zasedání bude vedení města debatovat o převedení Společenského domu do jeho vlastnictví. Na konci roku 2022 se podařilo předjednat odkup za částku téměř 25 milionů korun.

Zástupci města spolu se současným majitelem domu, firmou Synot, jednali o budoucím odkupu. Dohodli se na částce 24,9 milionu. Nyní je na vedení, aby na svém zasedání rozhodlo, jestli k převedení dojde. „Společenský dům k Rožnovu jednoznačně patří a věřím, že se nám brzy vrátí do majetku města. Bude sloužit převážně spolkům a na jejich aktivity přispěje společnost SYNOT nad rámec kupní ceny částkou 3 miliony,“ řekla místostarostka Markéta Blinková. V plánu jsou dotace na zateplení. Pokud město dům koupí, nezavírá si tím cestu k dostavbě Kulturního centra. To je potřebné a pro Rožnov výhodné. Vedení proto pokračuje v plánech a přípravách na jeho vybudování.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.