Tržiště Pod Kaštany se konečně otevře, zatím jen na zkoušku

Foto: město Zlín

ZLÍN – Zlíňané si od pondělí 16. ledna budou moct opět nakoupit na tržišti Pod Kaštany. Začíná zde pouze testovací prodej a své produkty nabídne prozatím sedm prodejců.

Návštěvníci na trhu najdou ke koupi například zeleninu z vlastní produkce, kvašené zelí, česnek, sušené ovoce, med, výrobky z ovčí vlny, sklářské a pletené výrobky, zabíjačku, holandské sýry či sušené zvěřinové klobásy. Počítat mohou ale i s koupí koření, biozeleniny i teplého občerstvení. To bude od 20. ledna vždy jednou týdně prodávat zlínský řemeslný výrobce lahůdek Hostinář. V nabídce má teplou domácí polévku, speciální paštiku v krustě, sádlo, řemeslný chléb, kimchi a další lahůdky. Průběžně doplní tržní sortiment prodejci tyrolských specialit, moštů a živých ryb.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do zkušebního prodeje se mohou připojit i další zájemci, kteří by si na tržišti chtěli otevřít stánek. „Pro zájemce, kteří by chtěli svůj sortiment nabízet v rámci zkušebního režimu, má město zvýhodněné podmínky. V měsíci lednu a únoru nemusí platit za nájem a mohou si tak prodej na novém tržišti zdarma vyzkoušet. Aktuálně také běží rezervační řízení pro prodej na tržišti v roce 2023,“ uvedla manažerka tržiště Pod Kaštany Zlín Michaela Topič.

Ve zkušebním provozu v zimním období je otevírací doba přizpůsobena přízni počasí. Prodejci tak otevřou ve dnech bez deště, sněhu a velkých mrazů. Plný provoz začne od 1. března. „Chceme využít zimních měsíců, kdy ze strany prodejců není příliš velký zájem o prodej na tržišti, k testování a odladění provozu nového tržiště tak, aby na jaře fungovalo co nejlépe,“ dodal náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.