V opuštěném domě v Kvítkovicích znovu hořelo

Foto: HZS Zlínského kraje

OTROKOVICE – Čtyři jednotky hasičů vyrazily včera odpoledne k požáru v bývalém bytovém domě na třídě Osvobození v Otrokovicích. Jednalo se o stejné místo, kde při požáru nedávno zemřel člověk.

Krátce po půl třetí se na hasiče obrátil oznamovatel, který tvrdil, že vidí černý dým a slyší praskání. „Při průzkumu jsme zjistili, že v jednom ze zazděných oken v přízemí je vybouraná díra. K uhašení jsme nasadili dva proudy vody. Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích. Do patra jsme se dostali po nastavovacím žebříku. V průběhu hasebních prací jsme prováděli prohlídku vnitřních prostor, zda se uvnitř nenalézají osoby. Naštěstí byl dům prázdný. Po uhašení bylo místo požáru předáno Policii České republiky,“ vylíčil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Odjezd od požáru komplikoval rozbahněný terén, ze kterého se technika nemohla dostat. „Techniku se podařilo vyprostit s pomocí navijáku na technickém chemickém automobilu. Aby mohly zásahové automobily vyjet, musela policie zastavit na třídě Osvobození na pár minut provoz,“ sdělil Žemlička.

„Příčinou požáru je používání otevřeného ohně neznámou osobou. Škoda způsobená požárem je nulová,“ dodal mluvčí.

Prosincový požár si vyžádal lidský život

Je tomu jen něco přes měsíc, co hasiči zasahovali na stejném místě, tehdy byl ale požár mnohem rozsáhlejší a použít se musela i výškový technika. Z hořící budovy se podařilo evakuovat dvě osoby. „Jednu jsme předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. V místnosti ve 2. nadzemním podlaží jsme našli třetí osobu v bezvědomí. Vynesli jsme ji na volné prostranství a zahájili se zdravotníky resuscitaci. Po několika minutách lékař konstatoval úmrtí,“ uvedl tehdy Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje