Kolonka přešla na rezidentní parkování

Foto: Michal Horský

VSETÍN – Od dnešního dne platí v Kolonce rezidentní parkování. Zvýhodněni tak budou obyvatelé, podnikatelé a poskytovatelé pečovatelských služeb, kteří si vyřídili příslušnou rezidentní, respektive abonentní kartu. Ostatní řidiči zaplatí 20 korun za hodinu.

„V Kolonce jsme se jej rozhodli zavést zejména z toho důvodu, že zdejší obyvatelé by v důsledku probíhající přestavby vlakového nádraží a s ní spojeným dočasným, avšak řadu měsíců trvajícím úbytkem parkovacích kapacit, neměli kde v této lokalitě zaparkovat,“ konstatoval starosta Jiří Čunek. Zvýhodněné parkování mají osoby starší 18 let s trvalým pobytem. Ti si vyřídí rezidentní kartu, která je vázána na konkrétní vozidlo a zpoplatněna částkou 500 korun. Další karty na jiná vozidla stojí 6000 a 12 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podnikatelé se sídlem v Kolonce mají abonentní kartu na první vozidlo za 6000, na další za 12000 korun za rok.  Nový systém umožní v Kolonce výhodně parkovat také registrovaným poskytovatelům pečovatelských služeb, kteří do této lokality dojíždějí za svými klienty. Radnice jim vydává speciální abonentní karty, jejichž počet není pro jednotlivé žadatele omezen a cena je stanovena na symbolických 100 korun. „V tuto chvíli evidujeme celkem 339 žádostí o rezidentní karty, 9 o abonentní karty a 32 o speciální abonentní karty pro pečovatelské služby,“vyjmenoval pracovník odboru správy majetku, investic a strategického rozvoje městského úřadu Jan Šnevajs.

Ostatní řidiči, kteří nemají oprávnění na rezidentní či abonentní kartu, zaplatí za parkovné 20 korun za hodinu. To lze uhradit pomocí sms a mobilních aplikací SEJF a ParkSimply.