Po havárii na Vsetínsku zůstal řidič uvězněný ve voze, letěl pro něj vrtulník

Foto: HZS Zlínského kraje

VSETÍNSKO – Vážná dopravní nehoda poznamenala ráno nového týdne. Krátce před osmou hodinou se u Ústí na Vsetínsku střetlo osobní auto s kamionem, oba řidiči skončili v nemocnici.

Na místo vyrazili hasiči ze Vsetína a Valašského Meziříčí. V osobním autě našli zaklíněného řidiče, který cestoval sám. „Aby se hasiči k muži dostali a mohli jej bezpečně vytáhnout z deformovaného vozu, museli odstranit celý levý bok vozidla s využitím hydraulického vyprošťovacího zařízení. Poté za použití rozpěrných válců uvolnili prostor uvnitř kabiny, kde ležel zaklíněný zraněný muž. Tomu se po celou dobu vyprošťování věnoval profesionální hasič – zdravotník, který si za ním sedl do auta. S pomocí páteřové desky vytáhli hasiči muže ven z vraku a položili jej do vakuové matrace,“ vylíčila složitý zásah mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči následně muže přenesli do přivolaného vrtulníku. Ten se zraněným řidičem zamířil do nemocnice ve Zlíně. Při střetu se zranil i řidič kamionu, kterého zdravotníci převezli do Vsetína.

„Po střetu vozidel došlo u osobního auta k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Taktéž u obou automobilů provedli protipožární opatření. Jakmile to situace dovolila, uklidili hasiči komunikaci od střepů a úlomků,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje