Studentský film ze Zlína jde do bitvy o Českého lva

ZLÍN – Absolventský film Ostrov svobody režiséra Petra Janushky z ateliéru Audiovizuální tvorby se probojoval mezi pětici nominovaných studentských filmů v rámci soutěže Český lev – Ceny Magnesia. O vítězi bude rozhodnuto na finálovém večeru soutěže Český lev v sobotu 4. března 2023.

Příběh, který se celý odehrává v roce 1983 na palubě letadla Československých aerolinií během letu z Prahy do Havany, byl natočen v Leteckém muzeu v Kunovicích. Jiří Mádl a Judit Bárdos zde ztvárňují dva přátele z dětství, kteří se nyní po mnoha letech nečekaně potkávají na palubě dovolenkového letu na socialistickou Kubu. Začínají spolu hovor a každá odpověď, pohled a letmý dotek upevňují pouto, které mezi nimi znovu vzniká. Po romantické noci ale přichází chladné ráno nad Atlantikem, které oba nečekaně postaví před fatální životní rozhodnutí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Snímek se natáčel kvůli covidu od roku 2019, což je na studentský film nezvykle dlouhá doba. Oficiálně se také stal nejrozsáhlejším a finančně nejnákladnějším projektem v historii ateliéru Audiovizuální tvorba FMK UTB ve Zlíně.