Zlíňané, pozor! Zloději se o víkendu vloupali na tři místa

Foto: Policie ČR

ZLÍN – Hned třemi pokusy o vloupání do různých objektů se od uplynulého víkendu zabývají zlínští policisté ve spolupráci s kriminalisty. Zloději si za cíl vybrali prodejnu obuvi, kancelář i vinotéku. V případě dopadení jim hrozí dva roky za mřížemi.

V sobotu po jednadvacáté hodině uslyšeli obyvatelé bytu v centru Zlína rány. „Jeden z nich se šel podívat, co se děje a uviděl u dveří prodejny obuvi, která je ve stejném domě, cizího muže, jež se pravděpodobně snažil dostat dovnitř. Podezřelý muž začal utíkat, obyvatel domu se vydal za ním, ale bohužel se mu nepodařilo zloděje dohonit,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté ohledali místo činu. Zjistili stopy po násilném vniknutí do prodejny, odkud se ale pravděpodobně nic neztratilo.

K dalšímu pokusu o vloupání, tentokrát do vinotéky ve Zlíně, došlo v době od sobotního do nedělního večera. Když se majitel přišel do provozovny podívat, uviděl poškozené vstupní dveře, které se ale zloději nepodařilo otevřít.

A poslední vloupání, do kanceláře pojišťovny v centru Zlína, zjistila v neděli večer žena, která přišla uklízet. „Všimla si, že je otevřené okno, které nikdy otevřené nebylo, a na stole pod oknem uviděla stopy od bot a otevřené šuplíky u pracovních stolů. Kancelář opustili zaměstnanci v pátek odpoledne. Zda se něco z kanceláře ztratilo, zatím není jasné,“ uvedla Kozumplíková.

„Na všech místech pracovali zlínští policisté, kriminalistický technik odebral stopy. Zda spolu tyto případy souvisí, ukáže až postupné prověřování,“ uzavřela Kozumplíková.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR