ŘSD spouští portál zobrazující pohyb vozidel zimní údržby

Foto: ŘSD ČR

CELÁ ČR – Informace o prováděné zimní údržbě na dálnicích a silnicích I. třídy budou pro řidiče dostupnější. Pohyb vozidel zimní údržby si mohou zobrazit přímo na webovém portále.

V rámci portálu jsou na mapě České republiky vykreslovány trasy a jednotlivá vozidla. Barva trasy je ovlivněna časovým intervalem posledního ošetření. Typ vozidla představuje typ údržby. Kliknutím na ikonu vozidla se zobrazí detail jízdy identifikující orientaci vozidla a činnost údržby. Silnice, která není barevně označena, nebyla v posledních 6 hodinách ošetřena.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Portál „Pohyby vozidel zimní silniční údržby“ je k dispozici přímo na webové adrese nebo přes web Dopravní Info, kde řidiči informace otevřou kliknutím na symbol vločky na horní liště v pravém horním rohu. Podrobný popis webu je k dispozici po kliknutí na tlačítko nápovědy „?“ v pravém horním rohu.

V souladu s platnou legislativou České republiky jsou dálnice a silnice I. třídy zařazeny do prvního pořadí důležitosti při zajišťování sjízdnosti. Doba od zjištění vzniku závady ve sjízdnosti do doby výjezdu prvních mechanismů ke zmírnění této závady nesmí být v zimním období delší než 30 minut.

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic se starají o průjezdnost více než tisícovky kilometrů dálnic v celé zemi. Údržbu mají na starosti jednotlivá střediska správy údržby dálnice. Na jedno středisko připadá přibližně 50 kilometrů dálnice. Zbývající úseky dálnic a silnice I. třídy udržují dodavatelské firmy na základě smluv uzavřených s ŘSD.