Vsetín poplatek za vývoz odpadu nezvýší

Zdroj: město Vsetín

VSETÍN – I pro letošní rok zůstává poplatek za odpad ve výši 600 korun, i když skutečné náklady jsou daleko vyšší. Město proto apeluje na občany, aby se snažili vznik odpadu minimalizovat, poctivě třídit a udržovat pořádek ve svém okolí.

Odpadu rok od roku přibývá a cena za jeho likvidaci stoupá, poplatky vybrané od občanů částku pokryjí zhruba z poloviny. Vsetín v loňském roce doplácel 12 milionů korun. Pro rok 2023 je v rozpočtu vyčleněno 32 milionů korun, neboť je předpoklad nárůstu odpadu. Dalších sedm milionů ročně město vynakládá na čištění ulic, odklízení černých skládek, vývoz odpadkových košů, úklid autobusových zastávek či další nutné aktivity. „Skutečné náklady na zajištění svozu a likvidace odpadů a také zajištění čistoty našeho města v roce 2021 dosáhly 1349 korun na osobu. Od té doby samozřejmě stále stoupají, ale jejich skutečnou výši za rok 2022 budeme znát až za několik týdnů,“ řekl místostarosta Petr Kudlík. Místní poplatky za komunální odpad lze od 25. ledna platit hotově či platební kartou na pokladně městského úřadu, prostřednictvím SIPO či složenkou, která bude distribuována poštou v květnu či červnu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.