Staré věci přinesou, noví majitelé si je odnesou. Rožnov zvažuje vybudování re-use centra

Zdroj: Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Místo, kde obyvatelé přinesou pro ně již nepotřebné věci a ty si odnesou noví majitelé, kterým budou dělat ještě dlouho radost. O re-use centru přemýšlí vedení města, největším problémem se zatím zdá najít vhodný prostor.

Ve sběrném dvoře na Zuberské se často objevují věci, které by ještě mnozí využili. Z takových důvodů vznikají re-use centra, kde si za nulový nebo minimální poplatek můžete odnést nábytek, nářadí, porcelán, lyže, kočárky nebo autosedačky. Vedení se proto jelo inspirovat do Příbora, kde sbíralo inspiraci, jak zařízení funguje v praxi. Jejich další zastávkou bude Ostrava, kde se seznámí se zajištěním a provozem centra, náklady, pravidly, ale i nedostatky a problémy.  „Zřízení re-use centra je jedním z témat, kterými se nyní aktivně zabýváme. V Rožnově však bude pravděpodobně hlavní komplikací nalezení plochy, kde bychom takové centrum mohli vybudovat. Primárně budeme samozřejmě logicky jednat o ploše v okolí sběrného dvora,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.