Kamery přistihly podezřelé mladíky, kterým po cestě Kroměříží záhadně přibylo jízdní kolo

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Díky kamerovému systému se kroměřížským strážníkům podařil další „úlovek“. Jde o dva mladíky, kteří nedávno nad ránem převáželi centrem Kroměříže tři jízdní kola. Oba jsou nyní podezřelí z krádeže.

Mladé muže zaznamenala kamera ve Vodní ulici, kam oba přijeli na kole. „Poté odešli ulicí Dobrovského, když se na křižovatce ulic Dobrovského a Křižná zastavili, jeden z nich držel dvě kola a druhý zašel mimo zorné pole kamery do ulice Křižná. Během chvíle vyšel s dalším kolem. Operátorka pojala podezření, že kolo ukradli, proto byla na místo vyslána hlídka,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvojice dále pokračovala směrem na Riegrovo náměstí. Jeden z mladíků kolo vedl a druhý na kole jel a v pravé ruce ještě odvážel další kolo. Když spatřili přijíždějící služební vozidlo, kolo odhodili a pokračovali dál. „Ale to už byla na místě hlídka, která je zastavila a požádala o vysvětlení. Dotyční uvedli, že byli vyzvednout kolo bratrance a chtěli ho převézt domů. Vzhledem k nepravdivému vysvětlení byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si muže ve věku devatenáct a jednadvacet let převzala pro podezření trestného činu krádeže k dalšímu šetření,“ uzavřel Kubiš.