Valašští nadšenci do chůze se již můžou registrovat na Mezinárodní týden turistiky

Zdroj: Vsetín

VSETÍN – Právě byla spuštěna registrace do Mezinárodního týdne turistiky, který proběhne ve dnech 13. – 18. července. Pořadatelé si připravili několik novinek.

Jednou z nich je zahájení týdne první trasou již v pátek, nikoliv v neděli jako v posledních letech. Každý den se také vypíšou pohodové trasy o délce deseti kilometrů, naopak bude možné absolvovat i stokilometrový maraton Valašskou podkovou. 32. ročník odstartuje ve čtvrtek 13. července v 9 hodin prezentací v informačním centru. Od 19 hodin na Dolním náměstí proběhne slavnostní zahájení. Pokud uhradíte poplatek do 30. května, zaplatíte 200 korun, poté je to za tři sta. Možné jsou i jednodenní vstupenky za osmdesát, respektive sto korun. V ceně je zahrnut odznak, pamětní list, razítka a drobné občerstvení.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Trasa začne v pátek 14. července pochodem na Lačnovské skalní útvary, o den později Cyrilometodějskou stezkou do Valašského Meziříčí, v neděli se turisté vypraví do slovenské Bošáce. V pondělí je čeká vrchol Jahodný nad Leskovcem a poslední den zavítají přes Janišovský vrch. Ani cyklisté nepřijdou zkrátka, své trasy budou mít vyznačené na mapce, kterou všichni účastníci dostanou na startu. Přihlašovat se můžete již nyní.