Chřipka je na ústupu, Baťovka znovu povoluje návštěvy

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Počty hlášených respiračních onemocnění na území Zlínského kraje se nadále snižují. Ve zlínské nemocnici se proto rozhodli znovu povolit návštěvy na lůžkových odděleních.

Podle krajských hygieniků je v regionu 1 326 nemocných na 100 tisíc obyvatel, rozdíly mezi jednotlivými okresy jsou jen nepatrné. Nejvyšší nemocnost s hodnotou 3 058 osob na 100 tisíc obyvatel je stále v kategorii předškolních dětí. „Dle zprávy Národní referenční laboratoře pro chřipku a nechřipková respirační virová onemocnění na území ČR nadále dominuje chřipka A a RS viry, v menší míře se uplatňují rhinoviry a další respirační virová agens. RS virus je spolu s virem chřipky A hlavní příčinou hospitalizací,“ uvedli hygienici.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kvůli vysokému počtu hospitalizací souvisejících s respiračními onemocněními přistoupila Baťova nemocnice od 4. ledna k zákazu návštěv, který platil až do včerejška. „Nyní se již oproti minulým týdnům dle hlášení Krajské hygienické stanice Zlínského kraje počet nemocných akutními respiračními chorobami výrazně snížil, proto mohly být návštěvy nemocných na lůžkových odděleních opět povoleny,“ sdělila mluvčí nemocnice Danuše Lipovská.