Jak Jitka Čvančarová s krumpáčem splnila sen Janě Plodkové…

Johana, Renata a Veronika jsou zpět, a nejeden zlosyn tak musí být ve střehu. Tři roky uběhly a vdovy jsou stále na mizině. Nedaří se jim žít podle svých představ, pořádnou práci nemají a spediční firma jde ke dnu.

Tři vdovy sice se zbavily svých manželů, když nechaly vybuchnout loď, na které se plavili, dál se ale nedostaly, a navíc, vražda se jim tak úplně nepovedla. Filip Blažek coby Mirek výbuch přežil a všechno ví. Johana (Jitka Čvančarová), Renata (Jana Plodková) a Veronika (Lucie Siposová) si na chatě připíjejí na to, že zvládly tři roky nového života. Jejich euforii kazí jenom fakt, že finančně na tom nejsou nejlépe a do toho se objevují nezvaní návštěvníci. Ti je znovu dostanou na hranu zákona a netrvá dlouho a u nohou jim leží dvě mrtvoly. Jednou je nájemný vrah, který se jich měl zbavit, a druhou je Mirek, přeživší manžel Renaty v podání Filipa Blažka.

Vdovy se musí těl zbavit, a tak vezmou do ruky lopaty, krumpáče a vrhnou se do díla. „Vidět Jitku Čvančarovou s krumpáčem, to je sen, který si můžu odškrtnout. Byla jsem jí, doufám, důstojnou asistentkou. Celou scénu jsem si představovala jako zpomalený film, především pak odchod vdov s nářadím přes rameno. To je jedna dokonalá vzpomínka na natáčení,“ přiznala Jana Plodková. Herečky si tak užily, jaké to je zbavit se těl. „Jitce Čvančarové, Janě Plodkové a Lucii Siposové byli zdatnými pomocníky kaskadéři, kteří se na chvíli stali mrtvolami. Zabalené je herečky pohřbívaly a kaskadéři skvěle asistovali,“ prozrazuje identitu mrtvol mluvčí seriálu Josef Ducký. „Vše bylo dokonale připraveno. Jen jsme přišly, vzaly si lopaty a předstíraly jsme, že kopeme. Byla zima, mělo to atmosféru a měly jsme u toho neuvěřitelné záchvaty smíchu. Málem jsme se samy pohřbily. Na konci natáčení ale bylo vše kolem zase uvedeno do původního stavu. Žádný důl po nás nezbyl,“ popisuje natáčení Lucia Siposová, která na natáčení opět dojížděla ze Slovenska.

K vdovám se v druhé sérii připojila Iva Janžurová jako Madam skleník, která vdovám pěkně znesnadní život. „Lepší představitelku byznysmenky byste u nás těžko hledali,“ přemýšlí Jana Plodková. Lucia Siposová se těšila, že Ivu Janžurovou opět pracovně potká. „Iva Janžurová je pro mě hvězda a je mi ctí, že si pamatovala mé jméno. Miluju ji a moc ráda ji pozoruju. Je se od ní co učit. Ona vlastně ani nehraje, jen se podívá a je to tam. Je to škola a čest s ní být na place.“ Sama Madam skleník Iva Janžurová nad svou postavou malinko váhala. „Nebyla jsem si jistá, že na to mám vhodný obličej. Po přečtení scénáře jsem zjistila, že má neuvěřitelné množství textu. To byly takové dvě okolnosti, které mi dělaly starosti. Jinak nevím, zda budu mít odvahu se na to podívat,“ přiznává herečka, která většinu času natáčení strávila ve skleníku v botanické zahradě.