Ochutnávání, přednášky a divadlo. Tak bude vypadat tradiční košt slivovice na UTB

Foto: UTB

ZLÍN – Tradiční akademický košt slivovice zavítá již po pětadvacáté na Fakultu technologickou Univerzity Tomáše Bati. Chybět nebude ani tematický doprovodný program.

Slivovice se bude koštovat v prostorách Laboratorního centra Fakulty technologické vedle autobusového nádraží. Jednotlivé vzorky zhodnotí odborná porota složená z akademiků nejen ze zlínské univerzity, ale také z České republiky a Slovenska. Koštu se rovněž zúčastní osobnosti z kulturní či průmyslové oblasti a známí koštéři z regionu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O vítězi se rozhoduje během šesti testovacích kol. Vzorků bývá zpravidla kolem padesáti. Počet vzorků musí být sudý, protože se hodnotí takzvaným švýcarským vyřazovacím způsobem známým z šachových turnajů, který je sice složitý, ale zároveň velmi objektivní.

Během koštu připravili pořadatelé pestrý doprovodný program. Účastníky čeká třeba přednáška o nejnovějších trendech v oboru lihovarnictví, básnické pásmo absolventů fakulty či divadelní vystoupení Námořnické unie, spolku studentů a absolventů nejen Fakulty technologické, ale i ostatních fakult UTB ve Zlíně.

Akce se uskuteční ve čtvrtek 2. února od 17 hodin, přičemž prostory se otevírají už hodinu před zahájením. Určena je pro širokou veřejnost. Košt pořádá recesní spolek Námořnická unie ve spolupráci se Společností pro šíření odkazu Albrechta z Valdštejna.