Pacienti ve zlínské nemocnici už nebudou za televizi platit

Foto: UTB

ZLÍN – Sledování televize na nemocničním pokoji ještě nedávno nebylo v Baťově nemocnici samozřejmostí. Aby si pacienti zapnuli obrazovku, museli vložit peníze do kasiček, které spolu s televizemi provozovala soukromá firma.

V uplynulých týdnech nemocnice všechny televizory vyměnila a kasičky odstranila. „Zakoupili jsme necelé dvě stovky nových televizí, pacienti mají k dispozici kolem čtyřiceti programů a větší obrazovky. Ještě řešíme několik pokojů na chirurgickém oddělení, které čeká rekonstrukce. Tam budou nové televize umístěny až po jejím ukončení,“ řekl Tomáš Holík, vedoucí Oddělení informačních systémů Krajské nemocnice T. Bati.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pořízení nových televizí přišlo nemocnici na zhruba 800 tisíc korun, náklady zvýší koncesionářské poplatky a energie. „Přesto chceme vyjít pacientům vstříc a nechat televize zdarma, bez jakýchkoliv poplatků. Možnost zpestřit si pobyt v nemocnici televizní produkcí bereme jako potřebný benefit pro nemocné, v mnoha případech související i s jejich psychickou pohodou,“ uvedl ředitel nemocnice Jan Hrdý.

Do budoucna chce Baťovka investovat i do rozšíření a posílení wifi signálu. Nyní je pouze v některých částech nemocničního areálu a na několika odděleních. V plánu je realizace projektu na pokrytí celé nemocnice, a to jak vnitřních, tak i venkovních prostor.