OBRAZEM: Silný vítr strhával stromy a bral střechy, podlehly mu i solární panely

Rožnov pod Radhoštěm. Foto: HZS Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ – Větrné počasí o víkendu sužovalo celý Zlínský kraj. Následky řádění živlu začaly zaměstnávat hasiče již od sobotní půl čtvrté ráno. Jen do deváté hodiny ranní zasahovali u osmi desítek hlášených událostí. Vše se naštěstí obešlo bez újmy na zdraví.

Počet zásahů spojených s rozmary počasí se nakonec zastavil na čísle 136. Nejvíce postiženo bylo Vsetínsko a Zlínsko, naopak Uherskohradišťsko a Kroměřížsko vítr šetřil. „Hasiči kromě běžných výjezdů zasahovali u spousty vyvrácených stromů, popadaných větví a zajišťovali několik poškozených střech. V Chropyni na Kroměřížsku a ve Vlčnově na Uherskohradišťsku zajišťovali větrem poškozené plechové střechy a ve Starém Městě upevňovali utrženou plachtu billboardu,“ přiblížila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Živly neušetřily ani krajské město. „Jedním z neobvyklých zásahů byla demontáž fotovoltaických panelů ve Zlíně, které poškodil poryv větru a před příjezdem hasičů došlo i k pádu několika z nich na zem,“ uvedla Javoříková.

Hradčovice. Foto: HZS Zlínského kraje
Kunkovice. Foto: HZS Zlínského kraje
Kurovice. Foto: HZS Zlínského kraje
Luhačovice. Foto: HZS Zlínského kraje
Ostrožská Nová Ves. Foto: HZS Zlínského kraje
Vsetín. Foto: HZS Zlínského kraje
Vsetín. Foto: HZS Zlínského kraje
Zlín. Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: JSDH Karolinka
Foto: JSDH Karolinka