Plameny zachvátily kůlnu a rychle se šířily k uskladněnému senu

Foto: HZS Zlínského kraje

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Pět jednotek hasičů se krátce po jedné hodině ráno sjelo do Březové na Uherskohradišťsku. Hořela tam kůlna a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Plameny pohltily přístavek v zadní části rodinného domu a požár se rychle šířil i na sousední objekt s uskladněným senem. „K uhašení požáru hasiči použili několik hasebních proudů vody. Jakmile to situace dovolila, začali rozebírat střechy zasažených objektů a dohašovat požár. Následně termokamerou vyhledávali skrytá ohniska, která prolévali vodou. Poté postupně vynášeli ze zasaženého objektu ohořelé materiály a uskladněné věci,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Před čtvrtou ráno vyhlásil velitel likvidaci požáru a na dohlídku už zůstala jen místní jednotka. Ta oba objekty hlídala až do ranních hodin.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání. „Dnes dopoledne se na místo vrátí a za denního světla bude zjišťovat příčinu vzniku požáru. Vzniklou škodu předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje