Prodávala dětské pyžamo za 60 korun, nakonec přišla o desetitisíce

Ilustrační foto

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dva podobné podvody přes internet řeší nyní policisté na Uherskohradišťsku. Ženy si chtěly přivydělat prodejem starého oblečení, nebyly ale opatrné a skončily chudší o desetitisíce. Po dopadení hrozí pachatelům i 8 let za mřížemi.

Žena ze Slovácka prodávala na internetovém portále dětské pyžamo za 60 korun. Na nabídku zareagoval muž s tím, že má o oblečení zájem. „Domluvili se, že jí pošle odkaz na přepravní službu, kde se žena zaregistruje. A tak se i stalo. Dále po ní na stránkách byly požadovány údaje z platební karty a následně i přihlášení do internetového bankovnictví,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena ale po chvíli pojala podezření, zda nejde o podvod. Proto si nechala zablokovat jak účet, tak i kartu. „Záhy po komunikaci s pracovnicí banky zjistila, že i přes to všechno ji podvodník stihl připravit o 75 tisíc korun,“ sdělila Šabatová.

Další podvedená žena prodávala stejným způsobem dětskou bundu za 140 korun. „Průběh komunikace byl jako přes kopírák. Tuto prodejkyni podvodník připravil o bezmála 30 tisíc korun,“ dodala Šabatová.