Sexy oblečení v zimě způsobuje nesexy problémy. Jak si zbytečně ničíme zdraví

Zdroj: www.pexels.com

Kožíšek do pasu, minisukně, vysoké kozačky na podpatku a vlasy volně padající do hlubokého výstřihu. A protože je přece zima, tak rukavice a dlouhá šála vlající kolem ramen. Zimní kráska vyráží do ulic a hrdě míjí dychtivé pohledy mužů. A nutno dodat, že skutečně nejeden muž jejímu sexy vzhledu podlehne. Kromě muže však tato kráska mnohdy uloví i nějaký ten zdravotní problém. Některé z nich jsou však docela nesexy. Co si můžete přivodit sice atraktivním, ale nevhodným zimním oblečením?

Hlava a vlasy

Pokud mrzne, vlasy trpí. Jsou křehčí a mají tendenci se lámat. Pokrývka hlavy přijde vhod. Mimo jiné také proto, že nám částečně chrání čelní dutiny. Čepice není zejména u žen příliš oblíbená, protože „připlácne“ vlasy k hlavě. Výborně však poslouží kapuce. Účes nedostane tolik zabrat a zároveň ochrání vlasy i hlavu před chladem.

Teplý šál je výborný, pokud chrání hruď či krk, které by určitě neměly být vystaveny přímému chladu a větru. Toto platí zejména, pokud trpíte na bolestmi v krku nebo na problémy s hlasivkami. Šál spočívající na ramenou zabalených v kožichu je sice fajn jako dekorace, ale vaše holé hrdlo příliš neochrání.

Bedra

Bundy do pasu, moderní topy odkrývající bříško a bederní kalhoty. Mají společné dvě věci. Zdůrazňují křivky těla a odhalují bedra. Pokud vám vážněji prochladne oblast beder či podbřišku, koledujete si o urologické problémy. Chlad sám o sobě sice infekci nezpůsobí, ale pokud je váš organismus již oslabený (např. předešlou infekcí, silnou únavou), nebude mít sílu bojovat s infekcí, která už v těle je a kterou by za normálních okolností porazil. Infekce močových cest, jestliže není včas a dobře léčena, může vyústit až v zánět ledvin, a to už je opravdu vážná věc. Ofouknutá či prochlazená bedra se vám často odmění také v podobě problémů bolesti zad.

Stehna a kolena

Vysoké kozačky udržují nohy v teple, avšak většinou jen pod kolena. To by nevadilo, pokud máte na sobě kalhoty. Jestliže je však zbytek vašich nohou oděn jen do silonek a minisukně, tělo vám nepoděkuje. Zaručeně vám bude „táhnout“ pod sukni, takže opět hrozí tolik nepříjemné urologické nebo gynekologické problémy. Holá stehna budou díky tuku snášet chlad relativně dobře, ale citlivým místem budou kolena. Prochladnutí a ofouknutí jim rozhodně dělat dobře nebude. V mládí vás bolest kolen nemusí trápit často, zato s přibývajícím věkem (klidně už po třicítce) se vám za všechna příkoří odvděčí i s úroky.

Kotníky

Móda holých kotníků nepolevuje ani v zimě. Máte na sobě hrubou bundu, šál a rukavice, ale boty vám končí pod kotníky a kalhoty začínají pro změnu až nad nimi. Nejen že to vypadá, jako byste ukradli kalhoty menšímu sourozenci, ale navíc vám prochladnou kotníky. Pak hrozí, podobně jako u kolen a dalších kloubů, problém. Nepříjemná bolest se může dostavit již pár hodin po prochladnutí a může vás docela dlouho potrápit.

Chlad (pokud nepůsobí příliš dlouho a nepřiměřeně) není sám o sobě důvodem k nemoci. Jestliže se otužujete, sportujete a jste celkově ve výborné kondici, máte větší pravděpodobnost, že i nesprávné oblečení přežijete bez úhony. Jenže kolik z nás může říci, že je na tom skutečně tak dobře?