Anonym hrozil v Otrokovicích bombou, výkupné chtěl v bitcoinech

Foto: Policie ČR

OTROKOVICE – Výhrůžný email rozjel dnes ráno policejní manévry v otrokovické firmě a její holešovské pobočce. Podle dostupných informací šlo o společnost Lapp kabel. Pisatel vyhrožoval uložením bomby a žádal výkupné v bitcoinech.

Na místo vyslal operační důstojník dostupné policejní hlídky, přijeli také hasiči a strážníci z Otrokovic. „Policisté zapáskovali místo události, aby zamezili vstupu a evakuovali z firmy více než 200 osob. Po zjištění bližších informací rozhodl velitel zásahu o evakuaci další pobočky stejné firmy v Holešově, kde policisté evakuovali dalších asi 65 osob,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Místo prohledal policejní psovod se psem Bilem, který je specialista na vyhledávání výbušnin. Postupně prošli oba objekty a prostory zkontrolovala ještě policejní hlídka. „O půl druhé ukončil velitel zásahu prohlídku prostor firmy v Otrokovicích, krátce před třetí hodinou odpoledne ukončil prohlídku také v pobočce v Holešově,“ informovala Kozumplíková.

„Po pachateli, který se pravděpodobně dopustil zločinu vydírání, pátrají kriminalisté. V případě jeho dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela mluvčí.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR