Na pořádek v Kroměříži budou dohlížet dvě moderní kamery

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Městský kamerový systém v Kroměříži obohatí dvě moderní digitální kamery. Ty letos nahradí zastaralé analogové kamery v ulicích Ztracená a Na Sladovnách. „Městský kamerový systém by po dokončení tohoto záměru měl mít 20 stálých otočných plně digitálních kamer a dvě přenosné analogové kamery. Výměna kamer přispěje k tomu, aby se občané i návštěvníci města cítili v Kroměříži bezpečně,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Moderní technologie díky vysokému rozlišení umožňuje strážníkům efektivnější dohled nad kamerou sledovaném území, a to včetně zachycení pachatelů či motorových vozidel v pohybu. „V ulicích Ztracená i Na Sladovnách hlídky v minulých letech poměrně často řešily přestupky, výměnu kamer v těchto lokalitách proto velmi vítáme. Po jejím dokončení bude modernizace kamerového systému fakticky hotová, alespoň tedy co se pevných bodů týká,“ přiblížil ředitel městské policie Libor Kubiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Náklady na výměnu kamer činí 604 tisíc korun, 350 tisíc by mohla pokrýt dotace z ministerstva vnitra. Pokud městská policie dotaci získá, nové kamery v ulicích Ztracená a Na Sladovnách by měly být instalovány na podzim.

Město provozuje kamerový systém od roku 2001 a postupně ho modernizuje. Nyní ho tvoří 20 pevných kamerových bodů, z toho je už 18 digitálních. Naposledy loni městská policie instalovala nové digitální kamery na Slovanském náměstí a v Nádražní ulici. K pevným bodům má městský kamerový systém ještě dvě zmíněné přenosné analogové kamery.