O Senior taxi je na Vsetíně velký zájem, důchodce rozveze po městě za 25 korun

Zdroj: město Vsetín

VSETÍN – Za čtyři a půl roku, co služba ve městě funguje, uskutečnila 22 tisíc jízd. Nejvytíženější jsou časy od 6:30 do 10:30 hodin.

Služba Senior taxi slouží osobám starším 65 let či držitelům průkazů ZTP a ZTP/P, kteří již mají problém dostat se k lékaři nebo na nákup. Jakmile si vyřídí kartičku na městském úřadě, můžou měsíčně uskutečnit celkem osm jízd na území Vsetína. Stačí jen zavolat  na telefonní číslo a domluvit si taxi. Za cestu zaplatí 25 korun, zbytek doplácí město. „V loňském roce absolvovali občané Vsetína vozidlem senior taxi přes 7 200 jízd, přičemž počet držitelů průkazu stoupl už na 1 800,“ řekl místostarosta Jiří Růžička a pokračoval:  „V loňském roce jsme za tuto službu dopláceli 970 tisíc korun. V rozpočtu na rok letošní je na ni vyčleněn rovný milion korun.“  Senior taxi je u dříve narozených velmi oblíbené, meziročně stoupl počet jízd v pracovních dnech z 540 na 600 a nájezd z 1800 na 2000 kilometrů. Nejvytíženější je tato jízda v ranních a dopoledních hodinách.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.