Opil se a boural. Policistům tvrdil, že ho přejelo auto

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO/KROMĚŘÍŽSKO – Do sítě lží a výmluv se o víkendu zamotal čtyřiapadesátiletý muž z obce na Kroměřížsku. Aby se vyvlékl z havárie, kterou způsobil pod vlivem alkoholu a bez platného řidičského průkazu, neváhal si vymyslet krádež vlastního auta a nebezpečnou havárii.

Zraněný a potlučený muž zazvonil v neděli před pátou hodinou ráno u dveří rodinného domu v obci na Kroměřížsku. „Ženě, která mu otevřela, řekl, že ho srazilo auto. Žena měla strach o jeho zdraví, zavolala proto na linku tísňového volání policie. Na místo vyrazili dopravní policisté i záchranáři. Muž se ovšem odmítal nechat ošetřit a chtěl ze sanitky odejít,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté začali zjišťovat, jak a kde ke srážce chodce došlo. „Poblíž Napajedel našli havarované vozidlo Nissan, jehož majitelem byl právě zraněný muž. Ten ovšem tvrdil, že vozidlo v žádném případě neřídil. Podle jeho tvrzení, na kterém několik hodin trval, mu někdo ukradl klíče od vozidla a následně i vozidlo, s nímž havaroval a z místa havárie utekl,“ vyprávěla Kozumplíková.

Jeho tvrzení měla značné trhliny. Dechová zkouška u něj navíc prokázala dvě promile alkoholu. „Po několika hodinách policistům přiznal, že vozidlo sám řídil. V deset večer odešel z restaurace, kde konzumoval pivo i tvrdý alkohol. I přes silnou opilost chtěl dojet do místa bydliště vzdáleného asi 10 kilometrů. Po pár kilometrech dostal smyk a havaroval do příkopu. Z vozidla vylezl a vydal se pěšky do nejbližší vesnice,“ objasnila mluvčí.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky muži hrozí až tříletý trest. Škoda na jeho autě je prozatím vyčíslena na 150 tisíc korun. Při havárii utrpěl lehké zranění.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR