Řidiči, pozor! Na Příluku začala platit nová dopravní omezení

Vizualizace: město Zlín

ZLÍN – Stavebníci se po krátké zimní pauze vrátili na zlínské Příluky, aby pokračovali v budování nového napojení na průmyslovou zónu. To řidičům přineslo několik dopravním omezení, s nimiž musí až do května počítat.

Na první z nich narazí na silnici I/49, přibližně na úseku od křižovatky s ulicí Pančava po část za novým napojením do průmyslové zóny. Pracovat se bude vždy jen na jednom jízdním pruhu a auta budou vjíždět tak, aby se po celou dobu zachoval obousměrný provoz. Plynulost provozu zajistí semafory, vjezd a výjezd zůstane ze všech směrů.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Současně se stavebními pracemi na I/49 se obnoví i točna MHD Pančava. Vozy MHD omezení nečeká, provoz ve směru na Pančavu a dále do Lužkovic a Želechovic nad Dřevnicí zůstane beze změn. „Zásadní změnou oproti současnému stavu bude uzavření koncové části ulice Pančava pro všechny motoristy, přičemž výjimka bude platit jen pro vozy MHD a Integrovaného záchranného systému. S menším omezením musí počítat i pěší, pro které se vyčlení speciální koridory,“ informoval náměstek primátora pro oblast dopravy Michal Čížek.

Začátkem března se obnoví také práce v ulicích Pekárenská a Cecilka, kde se opravuje křižovatka a místní komunikace. Ulice Pekárenská zůstane po dobu stavby v úseku před křižovatkou jednosměrná ve stejném režimu jako na podzim loňského roku. Odhaduje se, že práce potrvají až do května.