VIDEO: Řidič nebezpečně předjížděl auta na Vsetínsku, jedno bylo policejní

Ilustrační foto

VSETÍNSKO – Nebezpečné a bezohledné chování se vymstilo řidiči, který o víkendu předjížděl několik aut na Vsetínsku. Jedno z nich totiž patřilo vsetínskému dopravnímu inspektorátu.

Muž předjížděl v místech, kde to nejen dopravní značení, ale i zákon výslovně zakazuje. „Jednačtyřicetiletý řidič se rozhodnul předjet hned tři před ním jedoucí automobily v obci Bystřička na Vsetínsku. A vůbec mu nevadilo, že předjíždí v úseku, na kterém je i silniční ostrůvek s přechodem pro chodce či dopravní značka se zákazem předjíždění,“ vylíčil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K jeho smůle patřilo jedno z předjížděných aut do vozového parku vsetínských dopravních policistů. „Netrvalo tedy dlouho a po několika set metrech hlídka řidiče zastavila a ztotožnila.
Vzhledem k tomu, že za takový přestupek zákon ukládá i zákaz činnosti, nešlo jej projednat na místě v příkazním řízení a byl následně oznámen příslušnému správnímu orgánu,“ dodal Jaroš.