Kontejner na papír zničila pyrotechnika, škoda je 200 tisíc

Foto: město Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Následky silvestrovských radovánek napravili ve Valašském Meziříčí až v uplynulých dnech. Během oslav na přelomu roku totiž plameny ze zábavní pyrotechniky zachvátily polopodzemní kontejner na ulici Seifertova.

Požár kontejner nenávratně poškodil a byla nutná jeho výměna. „K požáru došlo v ulici Seifertova na Silvestra v důsledku neodborného zacházení se zábavní pyrotechnikou. Kvůli fatálnímu poškození bylo nutné kompletně rozebrat konstrukční vrstvy, celou nádobu vytáhnout ze země a osadit zde nový polopodzemní kontejner,“ uvedl místostarosta Petr Nachtmann.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Náročná výměna shořelého kontejneru vyšla město na 200 tisíc korun. „Celou událost jsme předali k řešení pojišťovně. Jen díky včasnému zásahu hasičů se podařilo zabránit poškození dalších kontejnerů v tomto odpadovém hnízdě a větším škodám. Lidé by měli být nejen při nakládání se zábavní pyrotechnikou, ale také dalšími hořlavinami velmi opatrní,“ upozornil místostarosta Nachtmann.

Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí