Okrasné třešně ve Spáčilově ulici půjdou k zemi

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížané se budou muset rozloučit s devíti okrasnými třešněmi ve Spáčilově ulici. Podle radnice ohrožují stromy i motoristy, a je proto nutné je skácet.

O tom, že stromy musí být pokáceny, rozhodla kontrola, kterou s pracovníky odboru služeb provedli zástupci radničního odboru životního prostředí. „Stromy jsou přestárlé a padají z nich větve, což ohrožuje provoz na blízké komunikaci. Zároveň tyto asi padesát let staré dřeviny svými korunami omezují růst mladých stromů, které byly vysazeny v roce 2014 poblíž zmíněných třešní, aby je v budoucnu nahradily,“ vysvětlil správce městské zeleně Martin Posolda.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle místostarosty Karla Holíka bylo odstranění třešní v plánu už delší dobu. „S ohledem na to byly nedaleko nich v minulých letech vysazeny nové, mladé stromy. Občané tak o zeleň nepřijdou. Vždy se snažíme o to, aby každý pokácený strom byl nahrazen novou výsadbou,“ uvedl místostarosta.

Foto: město Kroměříž