V Rožnově se otevře nová zubní ordinace

Ilustrační foto

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Od září letošního roku bude ve městě ordinovat nový zubní lékař spolu s dentální hygienistkou. Ten požádal radní o zápůjčku na vybavení ordinace, se kterou souhlasili.

Rožnov se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubních lékařů a občané tak musí dojíždět do vzdálených obcí. Radní si také telefonicky ověřili, že lékaři v okolí nové pacienty nepřibírají.  „Chceme, aby se občanům v Rožnově žilo dobře a k tomu patří kvalitní zdravotní péči. O zubaře je opravdu nouze a když nás pan doktor oslovil s možností otevření ordinace byli jsme nadšeni,“ řekl starosta Jan Kučera. Lékař také požádal město o zápůjčku na vybavení ordinace, aby poté mohl uzavřít smlouvy s pojišťovnami. Zastupitelé na svém zasedání schválili finanční výpomoc ve výši 1,5 milionu korun. Ordinace by mohla fungovat od letošního září, jakmile bude spuštěna registrace, město dá svým občanům včas vědět.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.