Kamaráda obvinil z krádeže telefonu. Za pojišťovací podvod může jít na dva roky za mříže

Ilustrační foto

ZLÍNSKO – Dvaatřicetiletý muž z obce u Přerova chtěl jednoduše přijít k penězům. Vymyslel si proto příběh o krádeži telefonu, který k jeho smůle policisté zanedlouho rozpletli.

Kamarád muže koupil luxusní mobilní telefon, u kterého byl jako majitel uveden právě dvaatřicetiletý muž, který na telefony navíc sjednával připojištění proti krádeži. Přístroj užíval pouze jeho kamarád, který za něj zaplatil.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přátelé se nepohodli a po nějakém čase přišel dvaatřicetiletý muž z Přerovska o práci. „Uvědomil si, že má u sebe certifikát od mobilního telefonu a přišel do pojišťovny oznámit, že mu někdo telefon odcizil. Byla to lež, protože telefon ve skutečnosti nevlastnil a užíval ho jeho bývalý kamarád. Z pojišťovny potřebovali od policie potvrzení o trestním oznámení. Muž se proto vydal na oddělení do Otrokovic oznámit krádež mobilního telefonu v hodnotě dvacet tisíc korun, k níž mělo dojít v Otrokovicích na vlakovém nádraží,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté začali na případu pracovat a postupem času zjišťovali nesrovnalosti ve výpovědi údajně okradeného muže. „Při dalším výslechu policistům řekl, že mu telefon mohl odcizit jeho bývalý kamarád. Ten se jako skutečný majitel telefonu dostal do role podezřelého z krádeže. Brzy naštěstí vyšlo najevo, jak se celá událost odehrála,“ uvedla Kozumplíková.

Údajně okradený muž se ke všemu přiznal. „Nejen že peníze z pojišťovny nedostal, navíc je podezřelý ze spáchání trestného činu pojistný podvod, za což může strávit až dva roky ve vězení,“ uzavřela mluvčí.