Cizinec nechtěl do vězení. Vyhrožoval, že skočí z balkonu

Ilustrační foto

OTROKOVICE – Dramatické chvilky si ve středu dopoledne prožili kriminalisté a příslušníci cizinecké policie v bytovém domě v Otrokovicích. Přijeli tam pro pětatřicetiletého muže, který se vyhýbal vězení.

Oznámení o tom, že má do dvou týdnů nastoupit do věznice, si cizinec převzal již v polovině července loňského roku. „Od té doby se této povinnosti vyhýbal, přebýval neznámo kde a před policisty se skrýval. Je proto podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policejní pátrač společně s policisty z cizinecké policie pohyb muže několik týdnů intenzivně sledovali. Včera zjistili, že je od rána v matčině bytě. „Po vstupu do bytu v 5. patře panelového domu muže uvnitř nenašli. Jednoho z kriminalistů napadlo, že by se mohl schovávat na balkoně. Balkon byl ale také prázdný. Až při důkladném pohledu na všechny okolní balkony uviděl hledaného muže s batohem na zádech schouleného na jednom z vedlejších balkonů,“ vylíčila Kozumplíková.

Jakmile muž spatřil policisty, sedl si na zábradlí balkonu směrem ven a chtěl skočit dolů. Tvrdil, že se chce zabít. „Naléhavost situace donutila kriminalistu mžikem se změnit ve vyjednavače, začal s mužem mluvit a po několika minutách ho přesvědčil, aby se vrátil zpět do bytu. Muž přelezl zpět, policisté ho převezli do policejní cely a po několika hodinách do vazební věznice v Olomouci do výkonu trestu odnětí svobody,“ vyprávěla Kozumplíková.

Při zadržení se u muže našel balíček rostlinné travní hmoty. Je tak nyní podezřelý i z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.