Velikonoce v parku lákají na minijarmark, naučnou stezku i folklor

Foto: Inspirace Zlín, z. s.

ZLÍN – Svátky jara budou opět vítat ve Zlíně ve velkém. Na návštěvníky v parku u zámku čeká v neděli 2. dubna od 14 hodin pletení pomlázky, výroba velikonočních dekorací, sázení osení, minijarmark, výtvarné dílničky a workshopy nebo vystoupení dětských folklorních souborů.

Park v okolí zámku prolne naučná stezka s jarní tematikou. Děti s rodiči vyřeší nejrůznější kvízy, za které získají odměnu od velikonočního králíka. Nebude chybět ani pletení pomlázky, výroba velikonočních dekorací, sázení osení, malování na obličej, výtvarné dílničky s organizací Ruce v akci nebo workshop se zlínskou Scio školou a dalšími organizacemi.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O kulturní program se postarají dětské folklorní soubory s jarním pásmem. Na pódiu se představí Bartošův dětský folklorní soubor, Trnečka a Valášek. Součástí bude také minijarmark s květinovými šperky, mýdly, svíčkami či kraslicemi. Návštěvníci si vychutnají také širokou nabídku občerstvení, od velikonočních muffinů přes domácí chléb s pomazánkou až po domácí paštiky od Hostináře.

V případě špatného počasí se událost ruší. Akci v rámci programu Živého Zlína pořádá Inspirace Zlín, z. s.

Foto: Inspirace Zlín, z. s.