V Otrokovicích se pouští do velkého úklidu. Přidejte se taky!

Ilustrační foto

OTROKOVICE – Tisíce dobrovolníků se v rámci akce Ukliďme Česko vydají po zimě zbavit okolí nepořádku. Pozadu nezůstanou ani v Otrokovicích, kde hlavní úklid proběhne 1. dubna.

Vedení Otrokovic se ve spolupráci s organizátory výzvy Do práce na kole rozhodlo opět zaměřit na trasu kolem páteřní cyklostezky. „Letos jsme se rozhodli místo pro úklid rozšířit a vytyčit další lokality, které by si pozornost zasloužily. Je jen na nás, jak naše okolí vypadá. Budeme rádi, když se k nám přidají dobrovolníci, kterých letos bude potřeba víc. Přesto nejdůležitější stále zůstává, nepořádek nevytvářet a udržovat své okolí čisté, bez bezohledně odhozených odpadků,“ zdůraznila starostka Hana Večerková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město zorganizovalo úklid na cyklostezce od bělovského jezu až po altán v blízkosti sídliště Trávníky, v okolí vodní nádrže Štěrkoviště a cyklostezky od Štěrkoviště k autobusovému nádraží Baťov. „Uvedené lokality budou rozděleny do několika menších úseků, které budou přiděleny jednotlivým úklidovým skupinám. Každá skupina bude mít svého vedoucího, který bude rozdávat úklidové a ochranné prostředky,“ připomněla každoroční scénář vedoucí odboru dopravně správního Renáta Krystyníková.

Skupinky se sejdou 1. dubna v 10 hodin na čtyřech stanovištích, a to v blízkosti bělovského jezu, na konečné zastávce MHD Štěrkoviště, na kruhovém objezdu u ČOV a na cyklostezce u hasičské stanice Trávníky. Pro propojení s organizátory je vhodné přihlásit se přes web jako dobrovolník k již existující skupině. Další možností je přijít přímo na místo úklidu a přiložit ruku k dílu.

Po úklidu se společně brigádníci ze Zlína a Otrokovic sejdou u odpočívadla s altánkem vedle velkého splavu na Trávníkách, kde je naplánováno opékání špekáčků a teplý čaj. Zde bude nachystána i voda a mýdlo na umytí rukou.