V Uherskohradišťské nemocnici slouží nový špičkový rentgen a moderní lůžka

Foto: UHN

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Starší rentgen na radiodiagnostickém pracovišti Uherskohradišťské nemocnice dosloužil. Nahradí ho prémiový digitální skiagram s vysokým výkonem a kvalitou obrazu. Nezapomnělo se ani na komfort pacientů, ti se mohou radovat z nových polohovatelných lůžek na jednotkách intenzivní péče.

Nový přístroj nahradil 9 let starý rentgen na urgentním příjmu. Vyšetření je díky němu příjemnější jak pro pacienty, tak pro obsluhující personál. „Mezi největší přednosti digitálního rentgenu se řadí jednoduchá obsluha, vysoká kvalita obrazu, nižší dávka záření a vysoká životnost,“ vyzdvihl vedoucí asistent radiodiagnostického oddělení František Bartoš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Větší pohodlí i kvalitu péče zajistí 44 elektricky polohovatelných lůžek určených speciálně pro intenzivní péči. Zdravotníkům umožní snadnější a bezpečnější manipulaci s pacientem a uberou jim fyzickou zátěž. Umístěna jsou na jednotlivých odděleních intenzivní péče a pooperačních pokojích.

Nové vybavení vyšlo na 16 milionů korun. Celou částku se podařilo uhradit z fondů Evropské unie.

Foto: UHN