Vedení si došláplo na kasina, obavy obyvatel nejsou na místě

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Před pár dny navštívili místostarostové spolu s městskou policií kasina ve městě, aby dohlédli, jak majitelé své podniky vedou a jestli dodržují pravidla. Vyvrátili také některé námitky obyvatel na zvýšený hluk.

Od nového roku platí ve městě vyhláška, která stanoví místa, na kterých lze provozovat hazard.  „Jejím prostřednictvím jsme snížili počet heren z původních 20 schválených v roce 2015 na pouhá 4 aktivní místa, která jsou dnes provozována jako kasina. Podařilo se tak omezit hazard na území našeho města a udržet ho v přesně definovaných místech,“ uvedl po schválení vyhlášky starosta Robert Stržínek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vedení proto šlo nahlédnout do těchto podniků, jelikož se množí stížnosti na provoz. Majitelé však dodržují přísná pravidla, hráči se musí povinně zaregistrovat, a pokud jsou vedeni v rejstříku vyloučených osob kvůli insolvenci nebo gamblerství, nejsou dovnitř vpuštěni vůbec. Další prověřenou námitkou je rušení veřejného pořádku v okolí heren. Dle provozovatelů se denně hry zúčastní jednotky osob a vše tak mají pod kontrolou. Místostarosta si také myslí, že pokud by ve městě zakázali hazard úplně, vedlo by to k vytváření nelegálních heren, takto však došlo ke kompromisu.