Žhavý popel zapálil odpadky a oheň se šířil po dřevěném obložení domu

Foto: HZS Zlínského kraje

KROMĚŘÍŽSKO – Popel opravdu dlouho vydrží být žhavý a tím pádem nebezpečný. O tom se přesvědčili majitelé domu v Prusinovicích na Kroměřížsku, u kterých dnes od tří hodin ráno zasahovali hasiči.

Majitelé vysypali popel, který nebyl dostatečně vychladlý do popelnice. „Popel v ní však zapálil odpadky. Popelnice shořela a oheň se rychle šířil dál po dřevěném obložení domu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyrazilo pět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. „Hasiči zasažené obložení domu rozebrali a vše prolili vodou. Požár chytli naštěstí včas, takže se nestihl rozšířit do dalších prostor. Do půl hodiny tak velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru. Událost se obešla bez zranění,“ vylíčila Javoříková.

Na požářiště dorazil vyšetřovatel hasičů, který za příčinu určil nedbalostní jednání při uložení popela. Škodu vyčíslil na 70 tisíc korun.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje