Valašské Meziříčí chce obyvatelům zpřístupnit zámecké terasy

Foto: město

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Vedení města spolu s architektonickým studiem Chybík + Krištof řeší proměny okolí, aby se Meziříčanům dobře žilo. Na pořadu dne je odstranění vizuálního smogu, odblokování pozemků v proluce na ulici Masarykova a zpřístupnění zámeckých teras nad Rožnovskou Bečvou.

Město chce být dostupné podle posledních trendů, zaměřilo se proto na nejpalčivější problém-vizuální smog. Díky rekonstrukci náměstí má radnice nakročeno k řešení této otázky v centru, nyní se bude jednat s majiteli domů a obchodníky, aby se podařilo sjednotit podobu reklam na náměstí takovým způsobem, aby nepůsobila rušivým dojmem. Další výzvou je řešení majetkových vztahů v proluce na ulici Masarykova a odblokování tamních pozemků, aby zde v budoucnu mohl vzniknout multifunkční prostor s bydlením a hlavně odkazem na historii Krásna a jeho návsi, která zde byla před vybudováním průtahu městem. Jedním z úkolů pro architekty je i podoba teras pod zámkem Žerotínů směrem k Rožnovské Bečvě. „Rozhodně si zaslouží zkultivovat a zpřístupnit občanům i návštěvníkům města. Propojení zámecké terasy s druhým nádvořím a nové řešení tras pro pěší reflektující vyšlapané stezky, je víc než na místě. V souvislosti s odbornou úpravou zeleně bychom takto chtěli zatraktivnit jedno z nejkrásnějších panoramat v našem městě,“ dodává místostarostka Yvona Wojaczková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.