Prázdné domy na Slovácku přilákaly zloděje, ten si krádežemi přišel skoro na 350 tisíc

Ilustrační foto

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Ve vazbě skončil devětatřicetiletý recidivista z Uherského Hradiště. Jeho zadržením se kriminalistům podařilo objasnit případ sériových krádeží, které se odehrály koncem minulého roku na Uherskohradišťsku.

Muž si od začátku listopadu minulého roku postupně vytipovával opuštěné domy po celém okrese. „Při následných vloupáních postupoval ve stejném modu operandi. Rozbil okno v přízemí domu, vnikl dovnitř a za pomocí svítilny vše prohledal. Zájem měl o vše, co se dalo zpeněžit, převážně o historické předměty, včetně dobových krojů, šperků, hodinek a cenností. V jednom případě se zmocnil příručního trezoru. Netušil však, že je v něm ukryta zbraň,“ vylíčil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lupič krádežemi získal majetek v hodnotě bezmála 350 tisíc korun. Poškozením cizího majetku za sebou zanechal spoušť za 100 tisíc korun. „Většinu odcizených věcí se díky dobré práci kriminalistů podařilo dohledat a vrátit jejich majitelům,“ podotkl Šiška.

Recidivista je nyní obviněný z poškození cizí věci, krádeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování. Za to si může odsedět i 5 let za mřížemi.