V chatách v Napajedlech řádil zloděj

Ilustrační foto

NAPAJEDLA – Policisté z Napajedel od včerejška pátrají po neznámém pachateli. Ten se vloupal nebo se pokusil vloupat do několika místních chat.

Zloděj nejprve odstranil visací zámek u vstupu do zahrádkářské kolonie. „Vloupal se do dvou chat, do jedné se dostal bez poškození vstupních dveří, ale nic zevnitř neodcizil. Vypáčil také dveře od sklepa, odkud se ale pravděpodobně také nic neztratilo. Z druhé chaty odcizil majiteli po vypáčení vstupních dveří a rozbití dveří do sklepa bluetooth reproduktor včetně příslušenství,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do dalších dvou chat se už nedostal. „U jedné rozbil maketu kamery umístěnou nad vchodem a poškodil dveře, u druhé chaty poškodil bezpečnostní dveře, řetěz, který zajišťoval vstupní branku a také zamykací mechanismus branky. Přesto se mu do chaty dostat nepodařilo,“ uvedla Kozumplíková.

Prozatím zjištěná škoda, která vznikla převážně poškozením dveří, se vyšplhala na více než 11 tisíc korun. Po dopadení hrozí pachateli až 3 roky za mřížemi.