Řidičům začínají dopravní omezení kvůli přestavbě křižovatky Mostní – Březnická

Vizualizace: město Zlín

ZLÍN – Obrnit trpělivostí se musí řidiči ve Zlíně, kterým od dubna přibudou v krajském městě další dopravní omezení. Tentokrát budou spojená s rekonstrukcí křižovatky ulic Mostní a Březnická. Stavební práce a s nimi související omezení se uskuteční ve čtyřech etapách a skončit by měly v prosinci.

Ve finále se ulice Mostní napřímí a křižovatku s Březnickou budou řídit semafory. Rozšíří se park u budovy univerzity, vznikne nová společná stezka pro chodce a cyklisty a několik nových chodníků. U sportovní haly se vytvoří nová zastávka MHD, stejně jako v opačném směru od centra pod sídlem Lesů ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Opravy silnice II/490 si vezme na starosti Ředitelství silnic Zlínského kraje. Ta se mírně rozšíří a nový povrch dostane i dosud nezrekonstruovaná část ulice Březnická.

„Přípravu této stavby komplikovala a časově prodlužovala celá řada překážek. V roce 2020 jsme pak víceméně začínali od nuly se všemi povoleními. Mám radost, že se obyvatelé Zlína konečně dočkají realizace této strategické dopravní stavby,“ uvedl náměstek zlínského primátora pro dopravu Michal Čížek.

Z Březnické se stane jednosměrka

Od dubna do konce října dojde ke zjednosměrnění ulice Březnická. „To znamená, že provoz bude možný jen ve směru z centra k okružní křižovatce K Majáku/Filmová. Toto řešení se zvolilo kvůli bezpečnosti provozu na přání Dopravního inspektorátu Policie ČR. V opačném směru se bude jezdit po objízdné trase kolem Lesního hřbitova na Kudlov a dále do centra Zlína,“ přiblížil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer. Pro nákladní automobily mířící do Zlína bude platit objízdná trasa z Uherského Hradiště přes Napajedla a Otrokovice. Zároveň se uzavře parkoviště pod točnou MHD.

V MHD dojde k výluce linky číslo 32, kterou nahradí spoj číslo 32X. Bližší informace budou uvedeny na webových stránkách Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.