Zloděj se pokusil vloupat do tří domů na Zlínsku, zakrvácený se schovával před policisty v kůlně

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO – Divokou noc na sobotu si prožili v Hvozdné na Zlínsku. Čtyřiadvacetiletý zloděj pod vlivem alkoholu a drog se pokusil vloupat do tří rodinných domů. Teď mu hrozí až tři roky ve vězení.

Policisty z Fryštáku vyslal operační důstojník v pátek krátce po třiadvacáté hodině do Hvozdné, kde se někdo pokoušel vloupat do rodinného domu. „Policisté byli na místě za pár minut. Mezitím volala další žena ze stejné obce, že se k ní před chvilkou někdo skutečně vloupal, rozbil jí vchodové dveře, vešel až do domu a když ji uviděl sedět v pokoji, chtěl po ní peníze. Žena začala volat o pomoc a zloděj utekl,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté se tedy přesunuli k ženě, od níž měl pachatel utéct směrem do lesa. „Na zahradě u rodinného domu uslyšeli zvuky a v kůlně uviděli sedět v rohu schouleného zakrváceného muže. Tušili, že se jedná právě o pachatele vloupání,“ uvedla Kozumplíková.

Muž zpočátku zapíral, tvrdil, že sám je obětí, protože ho někdo zranil na ruce. Zakrátko vyšlo najevo, že se pokusil vloupat do tří rodinných domů, u nichž rozbil skleněné výplně vstupních dveří či oken, ale nic neodcizil. „Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,6 promile alkoholu, pozitivní byla i zkouška na přítomnost drog,“ doplnila mluvčí.

Po ošetření zranění putoval na záchytku a následující den do policejní cely, kde si od kriminalistů vyslechl obvinění z porušování domovní svobody a krádeže. I přes nízký věk dotyčného to není jeho první prohřešek. „Před měsícem ho soudce Okresního soudu v Hodoníně odsoudil k jednomu roku odnětí svobody za trestný čin podvod a v rejstříku trestů má již pět záznamů. Soudce zlínského soudu dnes mladého muže poslal rovnou do výkonu trestu odnětí svobody,“ uzavřela Kozumplíková.

Foto: Policie ČR