VIDEO: Mosty na budoucí dálnici D 55 zakládají stavbaři pomocí nové technologie

Foto: ŘSD ČR

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na úseku dálnice D 55 mezi Starým Městem a Moravským Pískem panuje čilý ruch. Stavbaři tam nyní zakládají mosty a pomáhá jim v tom zcela nová technologie. „Jedná se o první dálniční úsek v ČR, kde probíhá ražení prefabrikovaných pilot budoucího mostu u Nedakonic,“ uvedla mluvčí zlínské správy ŘSD ČR Lucie Trubelíková.

Tradiční vrtané piloty nemohli v tomto úseku použít kvůli problémům s podložím. Pracovníci při zakládání mostů používají ražení prefabrikovaných pilot o délce 8 až 12 metrů. „Přes něj bude přeložena v budoucnu silnice III. třídy. Stejnou technologii využijeme i na dalším mostu u obce Polešovice. Opět půjde o přeložku místní komunikace, které povede nad dálnicí,“ přiblížila Trubelíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí stavby dálnice D55 5508 Staré Město – Moravský Písek bude 9 mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a protihlukové stěny v délce 456 metrů. Zprovoznit by se měla v roce 2024.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR