Řidič se v Holešově čelně střetl s nákladním autem, zdravotníci ho museli oživovat

Foto: HZS Zlínského kraje

HOLEŠOV – Vážná nehoda dnes dopoledne uzavřela část ulice Palackého v Holešově. Řidič Škody Superb tu vjel do protisměru, kde narazil do jedoucího nákladního auta a poté do čtyř osobních vozidel, zaparkovaných podél silnice.

Řidič Superbu se zastavil před lékařským domem. „Z něj rychle vyběhl doktor a několik sester, kteří muži ihned poskytli první pomoc,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K nehodě vyrazily tři jednotky hasičů. „Ti ihned po příjezdu pomáhali posádce zdravotnické záchranné služby s resuscitací řidiče. Ta po několika minutách byla úspěšná a u muže byly obnoveny základní životní funkce. K dalšímu zranění jiných osob nedošlo,“ vylíčila Javoříková.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. „Nejhůře dopadlo vozidlo Renault, ze kterého po nárazu došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči vozidlo stabilizovali proti pohybu a zasypali uniklé provozní kapaliny.  Po zadokumentování místa nehody Policií ČR pomohou hasiči s naložením vraků aut na odtahové vozy a uklidí vozovku od střepů a úlomků,“ dodala mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje