Novinka pro cestující. Obyvatelé Brňova a Lhoty dojedou do města zdarma

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Od loňského roku město zřídilo pro obyvatele Valašského Meziříčí a jeho místních částí dopravu zdarma. To však nemohli využívat občané Brňova a Lhoty. Po dohodě s Koordinátorem veřejné dopravy ve Zlínském kraji se však podařilo najít řešení.

Valašské Meziříčí křižují od poloviny roku 2022 moderní autobusy MHD na stlačený zemní plyn (CNG) v barvách města. Obsluhují celkem sedm linek včetně jedné okružní a cestující převážejí zdarma. „Zajíždějí i do našich místních částí Bynina, Hrachovec, Juřinka a Podlesí. Bohužel by však bylo neekonomické, aby obsluhovaly také Brňov a Lhotu. Proto jsme hledali možnosti, jak zajistit bezplatnou dopravu do centra města a zpět i pro obyvatele těchto místních částí,“ nastínil problematiku místostarosta Petr Nachtmann.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město se dohodlo s krajskou společností, která zajišťuje i příměstskou hromadnou dopravu. Obyvatelé Brňova a Lhoty si tak můžou vyřídit Zetku, tedy kartu pro cestování autobusy a vlaky, a vyplnit smlouvu s městem. Na základě čísla karty jim bude proplaceno jízdné na trasách krajskými autobusy do Valašského Meziříčí a zpět, a to vždy za předchozí čtvrtletí. První vyúčtování tak proběhne do 15. srpna. Smlouvu s městem stačí uzavřít jen jednou a poté místním budou chodit peníze na účet. Je však nutné mít vyřízenou kartu, bez ní by k proplácení nedošlo.